Máte radi nápoj Piña colada, no nie stále máte náladu aj na spoločnosť? My vám preto prinášame vynikajúci recept na tento nápoj, ktorý si od dnes môžete vychutnať aj v pohodlí domova. Napríklad na letnej teraske. Primiešali sme aj jednu špeciálnu cereálnu bombu, ktorá dokonalú chuť nápoja iba podčiarkne.
Ingrediencie
Na kocky ľadu potrebujeme:
- 1 šálku vody
- 5 čajových lyžičiek cereálnej zmesi INKA
- formu na ľadové kocky
Ingrediencie na Piña coladu:
- kocky ľadu
- 500 ml kokosového mlieka
- 150 g ananásu v náleve (5 koliesok)
- 6 g strúhaného kokosu
- ananásový džús (5 – 6 čajových lyžičiek)
- 2 čajové lyžičky medu
Postup
Na prípravu kociek ľadu potrebujeme uvarený silný cereálny nápoj INKA. Vychladenú cereálnu zmes nalejeme do foriem na ľadové kocky a dáme zamraziť.
Kolieska ananásu necháme odkvapkať a nakrájame ich na malé kúsky. Strúhaný kokos opražíme na suchej panvici do zlatista a necháme vychladnúť. Do mixéra nalejeme kokosové mlieko a vložíme vyrobené ľadové kocky z cereálneho nápoja INKA. Všetko spolu rozmixujeme, pridáme nakrájaný ananás, opražený kokos a 2 čajové lyžičky medu. Dobre premixujeme a nalejeme do pohárov. Vrchnú časť môžeme posypať drvenými ľadovými kockami a kokosom.
Na zdravie!
Text:PR